Aktualizováno 7.V.2004

Dění ve druhé třídě

Zapisovat začínám v polovině března 2004. Ještě chci vzpomenout na asi třítýdenní projekt Cirkus, který probíhal paralelně v našich spřízněných třídách (V.A, IV.A, IV.B, III.B a II.B) a u nás v únoru. Cirkusové téma se nám promítlo do všech předmětů, pak jsme i společně shlédli film Šest medvědů s Cibulkou. Na úplné zakončení všechny třídy instalovaly výtvarné práce na stěnu chodby a uspořádaly tam malou vernisáž. Při té příležitosti vystoupili z našich řad kouzelníci a předvedli své umění, dokonce se ukázal i orchestr se skladbou Kuchyňská kapela.

Dále v rámci tělesné výchovy chodíme jednou týdně plavat.

Po jarních prázdninách je vyhlášeno tříměsíční téma Poklady našich knihoven, jež nám bude různě prolínat některými předměty.
Právě proběhl první týden s podtématem Naši staří známí. Každý den jsme s jiným knižním hrdinou počítali, učili se slovní druhy nebo vyhledávali informace např. o ježkovi (a co o něm teď víme!). Pondělí bylo s Barykem F. Nepila, úterý s Mikešem J. Lady, středa s Dášeňkou K. Čapka, čtvrtek s Ferdou Mravencem O. Sekory a pátek s vodníkem K. Čapka.
Další týden jsme celý prožili s medvídkem Pú A.A.Milneho, v následujících týdnech jsme pracovali s pohádkami Boženy Němcové, s Rumcajsem, Mankou a Cipískem Václava Čtvrtka, Špalíčkem veršů a pohádek Františka Hrubína, Zahradou Jiřího Trnky.
V březnu jsme v rámci měsíce knihy sami trochu veršovali a společně vytvořili knihu poezie.
Před Velikonoci jsme při jednodenním projektu stačili uplést pomlázky, ozdobit kraslice, vyrobit papírovou misku na vajíčka a proutěnou ozdobu do okna.
V dubnu jsme si zopakovali pravidla silničního provozu, dopravní značky a povinné vybavení cyklisty. Namalovali jsme si dopravní prostředky všeho druhu a vše zakončili výtvarnou vernisáží.
7. května jsme si udělali výlet do Dejvic za Spejblem a Hurvínkem.

Také jsme začali hrát hru s plyšákem Karlátkem. Každý den si ho nese domů jiné dítě a druhý den nám Karlátko vypráví, co na své cestě zažilo.